lauantai 23. marraskuuta 2013

Raision Oyj:n mainonta yleisesti


Tutkin miten Raisio Oyj mainostaa itseään ja tuotteitansa tällä hetkellä yleisesti. Raisio mainostaa tuotteitaan esimerkiksi televisiossa  ja kadunvarsimainoksissa. Raisio ei markkinoi itse yritystä vaan erillisiä tuotemerkkejä. Mainokset eivät ole yhteneväisiä vaan suunniteltu aina tiettyä tuotemerkkiä varten. Etsiessäni mainoksia törmäsin siihen että Raisio Oyj:llä on oma youtube - tili. Raision youtube sivuilla on muun muassa yrityksen vuosikertomus videon muodossa. Kuitenkaan tuotemerkeistä olemassa olevia televisiomainoksia ei tältä sivulta löytynyt.

Se että mainoksissa ei tuoda esille yhteneväisyyttä johtaa siihen että yleisessä tiedossa ei ole mitkä kaikki tuotteet kuuluvat saman yrityksen alle.

Elovenasta löytyy useita tv mainoksia. Mainoksissa mainostetaan puuroa, välipalapatukoita ja välipala juomia. Elovena valittiin tänä vuonna vuoden brändin rakentajaksi. Elovenalla vaikuttaisikin olevan Raision tuotteista vahvin brändi ja sitä myös mainostetaan runsaasti. Mainoksissa toistuu aina sama, vaalea elovena neito on kaikille tuttu vaikka hieman vuosien varrella muuttunut. Samaa hahmoa on käytetty vuodesta 1925 asti. Elovenalla on myös omat Facebook sivut, jotka toimivat osaltansa mainoksena, sivuilta löytyy kilpailuja, ruokaohjeita ja mainoksia. 


Sunnuntain tuotteita markkinoidaan myös melko hyvin, mutta yleensä ei mainosteta itse tuotteita vaan sitä mitä tuotteilla voi saada aikaan, kuten pullaa. Tällä keinoin luodaan lämpimiä ja herkullisia mielikuvia sen sijaan että mainostettaisiin esimerkiksi pelkkiä jauhoja. Sunnuntailla useita leivontablogeja joissa käytetään sunnuntain tuotteita. Kun ihmiset etsivät leivontaohjeita he törmäävät helpolla tämän kaltaisiin sivuihin ja siten saattavat valita kaupasta nimenomaan sunnuntain tuotteita. Myös sunnuntailla on omat Facebook sivut, sivut sisältävät reseptejä ja leivontavideoita. 

Tässä pulla ohje ja yksi mainosvideo














Benecolista löysin yhden tv mainoksen ja useita muita mainoksia. Benecolia markkinoidaan sillä että se on terveellistä, tutkittua, tehokasta ja suomalaista. Benecolilla ei ole suomenkielisiä Facebook sivuja.

Alla olevasta osoitteesta löytyy benecolin tv mainos
http://www.benecol.fi/benecol/mainokset

Nalle tuotteista en löytänyt mitään mainoksia, tämä tosin johtuu ehkä siitä etten vain löytänyt oikeaa hakusanaa netistä etsiessäni. En myöskään löytänyt facebook sivuja.

Torinosta ja Provenasta en löytänyt tv mainoksia tai muitakaan mainoksia. 


#Maria

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti