tiistai 12. marraskuuta 2013

Elovenan kilpailijat



Jatkoin tutkimista Elovenan merkeissä. Tällä kertaa etsiskelin elovenan kilpailijoita. Elovenalla on eri tuotteita, siispä hieman jaottelin niitä.

 Välipalajuomat

Knorr (Vie kidz hedelmä-kasvisvalmiste)
Marli (Vital Protect Marjashot)
Valio (löytyy mm. juotavia jogurtteja mm. proteiinijogurttijuoma Profeel)
Olvi (Angry birds –välipalajuomat)
Pirkka (Smoothie)
-> Juotavia välipaloja löytyy monelta valmistajalta. Elovenan yksi etu on, että se on maidoton ja vähäkalorinen. Juomat myös sisältävät kauran kuituja sekä siihen on lisätty D-vitamiinia sekä kalsiumia.

Välipalakeksit

 Fazer (Jyväshyvä Paussi)
Weetabix (Alpen myslipatukat)
LU(Belvita breakfast)
Nestle (Fitness)
Rainbow (myslipatukat, välipalakeksit)
-> Kilpailijoita löytyy ja luokittelin nuo mysliatukat tähän mukaan. Olisi tietysti voinut proteiinipatukatkin listata, koska ne ovat myös helppo ja nopea välipala ja ne kulkevat kätevästi kassissa pidemmänkin aikaa.

Hiutaleet, murot, myslit

Rainbow tuotteet
Myllyn Paras
Myllärin Luomu (hiutaleet, murot)
Nestle (Cheerios, Fitness...)
Weetabix
Kellogs
Pirkka
-> Uskoisin, että kaurahiutaleiden markkinoilla on kova kilpailu ja varsinkin kauppojen omat merkit kilpailevat kilpailukykyisin hinnoin. Annospakatuissa puuroissa uskoisin, että Elovena on johtavassa markkina-asemassa. En ainakaan törmännyt muihin kyseisiin tuotteisiin, kun etsin.

Koitin hieman myös käyttää kolmantena työkalunani Brainstormingia. Yksin se oli hieman vaikeampaa kuin ryhmässä, mutta ei mitenkään mahdotonta. Lähdin miettimään, miten Elovena voisi lähteä jalostamaan vanhoja tuotteita ja sitä kautta kehitellä uusia tuotteita. "Villin ideoinnin" tuloksena tuli  mm. syömisvalmiit puurot, nuorille sekä lapsille suunnatut tuotesarjat sekä välipalakeksien rinnalle välipalapatukoita esimerkiksi myslipatukoita, horeca puolelle maustettuja puuroja,leivistä valmiita täytettyjä eväsleipiä, kaurakeksejä...


#Suvi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti