sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Torino pastat


Heippä hei,

minun tehtävänä täällä kerta oli tutustua Raisio Oy:n konsernin Torino brändiin. Kävin katsomassa tämän brändin nettisivuja, joista löytyy paljon hyödyllisiä tietoja Torino pastojen valikoimasta, reseptejä, ja sen lisäksi infoa terveellisestä ruokavaliosta ja verisokerista. Raision toiminnan lähtökohta on asiakkaiden tarpeiden mukaiset hyvänmakuiset, ekologiset, terveelliset ja turvalliset tuotteet, huomioiden ympäristönäkökohtia.

Tuotteet

 

Torino-pastat ovat kaikkea,mitä herkulliselta pastalta odotat ja lisäksi runsaskuituisia. Pasta on nopeaa, maistuvaa ja monipuolista - ei ihme, että se on monen perheen suosikkiruokaa.
 



Torino brändi ei erikoistu vain erilaisiin pasta lajeihin, mutta huolehti myös asiakkaiden erityisruokavalioista ja hyvinvoinnista. Esimerkiksi Torino valmistaa runsaskuituisia, proteiinipitoisia, täysjyvää, kauraa ja ohraa tuotteita. Minun mielestä, Torino pastojen valikoima on hyvin laaja ja monipuolinen, mutta se vailla gluteenittomia tuotteita.

Runsaskuituiset Torino-pastat ovat osana terveellistä ruokavaliota, pitävät olon kylläisenä, verensokerin tasaisena ja vatsan vireänä. Ohratuotteet ovat uudenlaisia ekologisia, kotimaisia ja runsaskuituisia lisäkkeitä, joilla voi korvata riisin. Tumma Proteiini pasta sisältää kuidun, raudan, magnesiumin, sinkin ja B1-vitamiinin lisäksi myös runsaasti vehnän ja kauran proteiinia, joka tukee lihasten ylläpitoa ja kasvua.

Kuitua on vain kasvikunnan tuotteissa, kuten viljassa, kasviksissa, hedelmissä ja marjoissa. Määrissä on kuitenkin suuria eroja. Ylivoimaisesti paras kuidun lähde ovat täysjyväviljavalmisteet. Esimerkiksi runsaskuituisilla Torino-pastoilla lisäät helposti kuidun saantia.
 

Annos Torino Ruis pastaa 7,2 g
Annos Torino Tummaa makaronia 4,2 g

 

 

Kohderyhmä


Brändin kohderyhmä on laaja. Torino pastoja voi käyttää ihan kuka vain, koska kuten olen jo aiemmin huomannut, brändin tuotteet ovat monipuolisia, ja sopivat sekä lapsiperheille, että ammattilaisille (ammattilais tuotelinja myös löytyy).

 

CO2e-merkki


Raisio on ensimmäinen yritys Suomessa joka on ottanut käyttöön tuotteen ympäristövaikutusta kuvaavan merkin. CO2e-merkki (hiilidioksidiekvivalentti) kertoo kaikkien tuotteen aiheuttamien kasvihuonekaasujen yhteismäärän hiilidioksidiksi muutettuna. Laskennassa on huomioitu kaikki vaiheet viljelystä valmistuksen kautta kaupan varastoon.

Torino Täysjyväohran ja Torino Ohrahelmen CO2e arvo on alle 200g sataa grammaa tuotetta kohden, joten niiden ilmastovaikutus on vähäinen. Riisin vastaava arvo on 290 g/ 100 g, joten riisin korvaaminen ohralla on todellinen ympäristöteko.

 

   Materiaalit & kuvat www.raisio.com:sta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti