tiistai 12. marraskuuta 2013

Provena


Personas työkalua apuna käyttäen voidaan selvittää minkälaisia tarpeita erityyppisillä käyttäjillä on ja tätä kautta voidaan yrittää muodostaa käsitys esimerkiksi jonkin tuotteen tai palvelun kohderyhmästä. Työkalun avulla on siis tarkoitus kerätä mahdollisimman monipuolista tietoa kohderyhmistä eli tarjotun tuotteen tai palvelun käyttäjistä. Määrittämällä esimerkiksi minkä ikäisiä käyttäjät ovat, missä käyttäjät asuvat tai mitä he tekevät työkseen, voidaan suunnitella tuotteen markkinointia paljon tehokkaammin. Kaikkein tärkeintä on kuitenkin perehtyä asiakkaiden tarpeisiin, mitä asiakkaat tarvitsevat ja haluavat. 

Tutustuin tätä metodia käyttäen PROVENA tuotemerkkiin.             
   



Provena tuotteet ovat täysin gluteenittomia ja kotimaisia ainutlaatuisen puhtaasta kaurasta valmistettuja vaihtoehtoja esimerkiksi keliaakikoille. Provena-sarjasta löytyvät ainekset aina viljavan lempeästä aamupalasta juhlaviin kahvileipiin. Provena-tuotteet sisältävät runsaasti kuitua, joten gluteenitonta ruokavaliota noudattavatkin saavat tarvitsemansa ravinteet.

Provena-tuoteperheeseen kuuluvat:


  • Gluteeniton Iso Kaurahiutale
  • Gluteeniton Pikapuuro Aprikoosi
  • Gluteeniton Pikapuuro Vadelma
  • Gluteeniton Kauramysli
  • Gluteenittomat Kaura & Mysli Sämpylät
  • Gluteeniton Täysjyvä Kaurajauho
  • Gluteeniton Kauraleipäseos 
  • Gluteeniton Kaurainen Jauhoseos
  • Gluteeniton Suklaamuffinssimix Suklaapaloilla


Provena Gluten Free Jumbo OatsProvena Gluten Free Instant Oatmeal ApricotProvena Gluten Free Instant Oatmeal RaspberryProvena Gluten Free Oat MuesliProvena Gluten Free Wholegrain Oat FlourProvena Gluten Free Oat Bread MixProvena Gluten Free Flour Mix With OatsProvena Gluten Free Chocolate Muffin Mix with Chocolate Chips

Provenan puhdas kaura on kauraa, joka on kasvatettu, käsitelty ja pakattu erillään gluteenia sisältävistä viljoista. Tarkasti kontrolloitu tuotantoketju, kuljetuskalustoa myöten, varmistaa, että Provena-tuotteet ovat gluteenittomia ja siksi myös keliaakikoille turvallisia. Provenan puhdasta kauraa viljellään sopimustiloilla käyttämällä lajupuhdasta kauran siementä. Puhtaassa kaurassa on kaikki kauran hyvät puolet: maku, ravitsevuus ja terveellisyys.

Gluteenitonta ruokavaliota noudattava henkilö ei voi syödä vehnää, ohraa ja ruista eikä niitä sisältäviä elintarvikkeita. Kauran proteiini ei sisällä vehnän, rukiin tai ohran proteiinin tyyppistä gluteenia ja sopii siksi gluteenittomaan ruokavalioon.

Keliakia on elinikäinen sairaus, jossa nimenomaan vehnän, rukiin ja ohran gluteeni vaurioittaa ohutsuolen limakalvoa. Suolinukan vaurioitumisen vuoksi ravintoaineiden imeytyminen häiriytyy. Suomen Keliakialiiton mukaan Suomessa on noin 30 000 diagnosoitua keliaakikkoa. Eräiden arvioiden mukaan vain noin puolet keliakiaa sairastavista on diagnosoitu. Keliaakikkojen määrä kasvaakin nopeaa vauhtia ja uusimpien tutkimusten mukaan keliakiaa saattaa jo esiintyä jopa 2 %:lla Suomen väestöstä. Näin ollen Provena tuotteiden merkitys markkinoilla nousee myös koko ajan.

2010-luvulla gluteeniton ruokavalio on kuitenkin levinnyt Yhdysvalloista Suomeen myös muiden kuin keliaakikoiden ja gluteenisensitiivisten potilasryhmien keskuuteen. Esimerkiksi useat sydäntautilääkärit ovat syyttäneet vehnää syypääksi lihavuuteen. Gluteeniton dieetti onkin yleisetynyt huimasti yhtenä laihdutuskeinona ja on noussutkin nopeasti uusi trendi ns. "gluttaus-buumi".

Gluteenittomasta ruokavaliosta on tutkittu voivan olevan apua myös kilpirauhasen vajaatoiminnasta kärsiville.

Oli tapaus mikä tahansa, Provena-tuotteiden käyttö helpottaa ruoanvalmistusta kotona, sillä kaikki tuotteet maistuvat ja sopivat koko perheelle.

Provena tuotteita on mielestäni jo mukava valikoima, joista löytyy myös vaihtoehtoja erilaisille tarpeille. Esimerkiksi pikapuurot kiireisille tai niille, jotka haluavat nauttia puuroa ollessaan töissä tai matkoilla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti